Skip to main content

SÅDAN FINDER MAN DEN PERFEKTE BRYLLUPSFOTOGRAF

At tilbringe tid med familie og venner er normalt den første ting, du kommer til at tænke på, når du tænker på din bryllupsdag. (Det og den episke fest.) Men vidste du, at den person som du i virkeligheden bruger mest tid sammen med på den store dag er din bryllupsfotograf? Fra forberedelserne til bryllupsvalsen, din fotograf er der for at fange alt.

Fra din borddekoration til vielsesringene, det første kys til opskæring af kagen, det er din fotografs ansvar at fange det hele. På denne måde behøver du ikke stole helt på hukommelsen.

Uanset hvor mange penge du bruger på blomster eller mad, kan du kan altid kigge tilbage på det, der bringer dig tilbage til det sted i tiden og minder dig om din store dag.

En fotograf af høj kvalitet er en investering, og jeg tror stærkt på at investere i den rigtige person til at fotografere dit bryllup, da dine billeder er et af de vigtigste aspekter af din store dag.

I modsætning til dine andre bryllupsleverandørers varer (kjolen, blomsterarrangementer, maden) er bryllupsfotografering ikke noget, du kan røre ved, lugte, smage eller endda se i starten. Det kan være svært at forestille sig, hvad slutproduktet bliver. Hvordan vil dit bryllup se ud?  Derfor er det vigtigt at undersøge faglige færdigheder, kunstnerisk stil og personlig adfærd, når du vælger din fotograf.

Her kan du læse forskellige kategorier, du kan tage i betragtning, når du skal finde den perfekte bryllupsfotograf.

STIL— FØLER DU NOGET, NÅR DU SER PÅ DERES FOTOS?

Når det kommer til stil, er enhver personalle mennesker anderledes. Du er nødt til at spørge dig selv: Føler du noget, når du ser på fotografens portefølje. Gør deres fotos noget i dig, som du kan forholde dig til eller blive begejstret for. Det betyder ikke noget, om de er kåret det bedste bryllupsfotografering i hele verden, hvis du ikke kan lide deres stil, så vil du heller ikke kunne lide dine billeder efterfølgendefotos, når du får dem tilbage.

BRYLLUPSFOTOGRAFI STILARTER

FOTOJOURNALISTIK

En fotojournalist er som en flue på væggen og fanger bryllupsdagen som helhed, ikke kun de planlagte øjeblikke. De er uddannede historiefortællere, der tænker og reagerer hurtigt. Ikke alene dokumenterer de i fantastiske detaljer de vigtige øjeblikke, men de forsvinder næsten og tager et skud, som du ikke engang var klar over. De er også fantastiske til at håndtere det uventede.

TRADITIONEL

Traditionel fotografer fanger et bryllups primære begivenheder. Stilen er meget mere opstillet, hvor folk ser direkte ind i kameraet. Det er et moderne syn på de stillede fotos i dine bedsteforældres bryllupsalbum.

FINE ART

Fine Art bryllupsfotografer prøver at skabe den slags kunst, der kan hænge i et galleri. Hvert øjeblik på din dag har potentialet til at være et kunstværk.

HUMOR OG MØRKE NUANCER

Disse fotografer skaber en stil (ofte i redigerings-processen) der efterligner filmbilleder. De skaber smukke fotos, men hvis du elsker lyse romantiske farver og vil have dine fotos til at ligne virkeligheden nøjagtigt ud, så er disse mørk kunstneriske,  perspektiver på din bryllupsdag muligvis ikke din stil. Du skal også spørge dig selv om 20 år, vil disse billeder se dateret ud?

EVENTYRLYSTNE

Hvis du og din partner vil rejse eller have et destinations-bryllup, skal du være på udkig efter nogen, der vil følge dig hvor som helst (endda op ad et bjerg.) Det et must at finde en fotograf, der beskriver sig selv som en eventyrer. Jeg har en ven, der fotograferer mange bryllupper på ski. Jeg ved ikke, hvordan man står på ski, så hvis du vil have billeder af dig, der står på ski ned af et bjerg i din brudekjole, er jeg sandsynligvis ikke din fotograf. Hvis du vil ned til stranden, og løbe i vandet, er jeg helt med. 

Fotografer falder ikke kun i en kategori. Faktisk inkorporerer de fleste bryllupsfotografer mange af disse stilarter i deres arbejde på en eller anden måde.

Jeg bruger min 14 års fotojournalistiske erfaring som udgangspunkt, men prøver også at bringe et kunstnært strejf til alt, hvad jeg laver. Jeg bruger realistiske farver under redigering og fokuserer på øjeblikke. Jeg tror, det holder billederne relevante og smukke i de kommende år.

Så husk det, når du begynder at se på portofolier, og overvej, hvor meget af hver stil, du gerne vil have bliver afspejlet i dine bryllupsbilleder. Og vær altid forsigtig med fotografer, der bruger tunge filtre. Spørg dig selv, vil de se forældede ud 5, 10 eller 20 år ude i fremtiden.

BED OM AT FÅ VIST ET HELT BRYLLUP VÆRD AF FOTOS, SE EFTER SAMMENHÆNG, IKKE KUN ET PAR FANTASTISKE BILLEDER

Når man ser på fotografens hjemmeside, er det første, man ser, en omhyggeligt kureret samling af fotos. Dette viser dig, hvad de mener, at deres bedste arbejde er. Det er ikke almindeligt at have et helt bryllup lagt ud på hjemmesiden, men de fleste fotografer giver dig links efter anmodning.

Se gennem hele brylluppet for at sikre, at arbejdet er sammenhængende hele vejen igennem, og at alle aspekter af dagen blev fanget. På denne måde kan du være sikker på, at fotografen er lige så god til at fange aktion eller følelser, som de er ved at fotografere detaljerne.

BRYLLUPFOTOGRAFERINGSPRISER OG BUDGET

Priser ved bryllupsfotografering kan omfatte alt fra transport, moms, album, fremkaldte billeder og digitale billeder i høj opløsning. Hver fotograf er forskellig. Nogle har en fast pris eller timesats og opkræver derefter individuelt for alle trykte billeder eller album. Mange fotografer tilbyder en prisliste, der beskriver flere forskellige pakker, de tilbyder på forskellige prispunkter. Sørg for at forstå, hvad der er inkluderet.

Husk, at du ikke kun betaler for en fotografs tid på bryllupsdagen, men timer med redigering efter dit bryllup sammen med deres talent, omfattende erfaring og dyre udstyr.

Der er en bryllupsfotograf derude for ethvert budget, og selv de mest avancerede fotografer tilbyder normalt forskellige pakker, der passer til forskellige prisklasser.

Hvis du ikke har råd til den bryllupsfotograf, du vil have hele dagen, skal du ikke booke en af ​​mindre kvalitet. Spørg fotografen, om de kan dokumentere en del af din dag. Hvis du vil have billeder af brudevalsen, men ikke har pengene til 14 timer og bryllupsdækning, kan du også lave en vals lige inden fotografen forlader. Det er dit bryllup, og du kan beslutte, hvad der går på tidslinjen. (Bare husk, at de mest omtalte fotografer muligvis ikke tilbyder halv- eller delvis dagstjeneste.) Læse mere om hvad koster en bryllupsfotograf.

REFERENCER

Nogle fotografer er virkelig gode til at dele anmeldelser, andre (inklusive mig) glemmer nogle gange. Men alle skal være i stand til at give referencer, som du kan efterspørge ved at ringe eller per e-mail.

SØRG FOR, AT DU KAN LIDE DIN FOTOGRAF SOM PERSON

Du har nu en kort liste over fotografer, der er udvalgt på baggrund af stil og budget. Det er på tide at planlægge et møde med dem. Da du vil tilbringe det meste af din bryllupsdag med fotografen, skal du føle dig sikker og afslappet omkring personendem. Er det nemt at tale sammen? Virker fotografen kyndig og professionel? Har de tillid til deres færdigheder og evner. Disse spørgsmål er svære at besvare bare ved at se på en hjemmeside. Et møde er vigtigt for at se, om I er det rette match. Du har ikke lyst til, at bruge din store dag på at føle dig dårligt tilpas omkring fotografen.

PLANLÆG EN TESTKØRSEL – FORLOVELSESBILLEDER

Den bedste måde at se, om din bryllupsfotograf passer godt, er at planlægge en session med dem der fanger jeres forlovelse eller ‘Save the date’ billeder. Der er ingen bedre måde at se dem i aktion, og hvordan du vil se gennem fotografens linse. Billederne kan bruges på bryllupsinvitationerne eller til selve brylluppet, måske endda som gaver. (Hvem har ikke brug for julegaver til familien?)

Denne session kan forsikre dig om, at du vælger den rigtige person, eller hvis du er utilfreds, har du stadig tid til at booke en anden.

Har du stadig spørgsmål, kan du altid kontakt mig


Related posts

Roskilde Fjord

6. marts 2023

Familiefotograf ferie billeder – Lake Tahoe

6. marts 2023

Familie fotos i Dyrehaven, Klampenborg

6. marts 2023

Familiefotosession på Amager Strand

6. marts 2023