Skip to main content

Hvad koster en bryllupsfotograf? Efter lokalets omkostninger er bryllupsfotografen sandsynligvis den næststørste del af dit bryllupsbudget. Budgettet har stor indflydelse på din bryllupsdag, og hvad du vælger at bruge dine penge på, skal overvejes.

Der er mange bryllupsfotografer derude. Hver har sin egen stil og prisfastsættelse. Det kan være udfordrende for det kommende brudepar at finde ud af, hvad de betaler for, og hvad de får for pengene. 

Jeg vil have en fotograf med hele dagen fra forberedelserne til bryllupsvalsen, men koster det virkelig 25-30.000? Kort sagt, ja, det er en investering, da pris og kvalitet hænger sammen.

Inden vi går ned i detaljerne, skal du vide tre ting:

DU FÅR HVAD DU BETALER FOR

Fotografer er også begrænset til, hvor mange bryllupper de kan tage på i et givet år. Ikke kun på grund af hvor mange dage der er om året, men på grund af arbejdet med at forberede, skyde, redigere og levere et bryllup. 

Hvis fotografen opkræver lave priser, er det måske fordi de er nye og uerfarne og prøver at opbygge deres portefølje. Fotografer, der opkræver under 10.000 for en hel dag, er sandsynligvis amatører.

Der er ikke noget galt med en amatør, vi startede alle et sted. Men der er ting, du kun kan få med en erfaren fotograf. Den måde, de ser lys på, og kan tilpasse sig lysets ændringer uden at gå glip af et øjeblik. Sådan håndteres udfordrende situationer med gæster eller familiemedlemmer. Sådan hjælper du med at lede bruden og brudgommen, hvis tingene ikke går som forventet på dagen. Og få et langt større antal smukke fotos på dagen.

BRYLLUPS PAKKEN BETYDER NOGET

Det kan være svært at finde ud af, hvad præcis du får for pengene, da alle fotografer beregner deres pakker forskelligt.  Du skal beslutte, hvilke tjenester og produkter du har brug for, og stille spørgsmålene for at finde ud af, hvad du får med dine fotograferingsydelser.

Her er en liste over muligheder, som bryllupsfotografer kan medtage i deres pakker. Spørg altid, og vær klar over, hvad du får for pengene. Du kan se mine pakker her.

 • Indledende planlægningsmøde
 • Gratis Forlovelse fotosession
 • Billeder af invitationerne
 • Yderligere fotograf eller assistant
 • Stemningsbilleder fra forberedelserne
 • Detaljerne af kjolen, smykker, sko, osv.
 • Fotografering før, under og efter vielsen
 • Riskast og lykkeønskninger
 • Billeder med familien
 • Gruppebillede med alle gæsterne
 • Bryllupsportrætter på en udvalgt lokation
 • Stemningsbilleder fra receptionen
 • Billeder af stedet, pynt og blomster
 • Stemningsbilleder under middagen
 • Fotografering af brudevalsen
 • Billeder fra bryllupsfesten med sjov og dans
 • Kørsel i Store København og Nord Sjælland
 • Professionel redigering af alle gode billeder (jeg begrænser ikke antallet af billederne)
 • Online galleri
 • Standard Bryllups album

BRYLLUPSFOTOGRAFENS EGEN ERFARRING OG STIL

Når man beslutter sig for et bryllupsfotograf, kan omkostninger spille en rolle. Ikke alle råd til en Jose Villa eller en KT Merry. En professionel bryllupsfotograf som mig selv vil have udviklet en genkendelig stil. Dette giver ikke kun konsistens, men ekstra sikkerhed i stil med bryllupsfotografering, du ser på hjemmesiden, er den type fotografering, du vil modtage.

En professionel bryllupsfotograf ville regelmæssigt investere i uddannelse og undersøge de nyeste trends og produkter, som de kan tilbyde dig.

Husk også at bryllupsfotografering er et stressende arbejde, at du kun får en chance for at fange billederne. Bryllupsfotografer med erfaring kan hjælpe dig med at planlægge din bryllupsdag, og de ved, hvordan de skal arbejde på bryllupsdagen for at sikre, at de har mange gode fotos. De skal være i stand til at opnå dette meget hurtigt og på en effektiv måde. Dermed har du stadig meget tid med din familie og venner.

FORDELINGEN AF MINE BRYLLUPSFOTOGRAFERINGSPRISER

FORBEREDELSESTID

Før jeg tager et enkelt billede på dit bryllup, har jeg allerede arbejdet 2-3 timer i e-mails, kontrakter, fakturering, koordineret med bryllupsplanlæggeren eller mødestedet og en møde mellem dig og din partner.

SKAT

Jeg betaler 25% i moms og derudover skat til arbejdsmarkedsbidrag osv.

UGIFTER

Jeg betaler for forsikring, mit udstyr, film, hjemmeside, transport, indkøb og vedligeholdelse af hovedudstyrer, backup-kamera og udstyr, pension, uddannelse / kurser, markedsføring, billedbehandlings software, galleri software, backup af jeres billeder på internet og på hardrive, feriepenge og løn.

TRANSPORT

Det tage 5 timer at køre til og fra brylluppet afhængigt af hvor den er i landet. Hvis jeg skal køre over Øresund eller Storebæltsbroen, koster det også i told.

ARBEJDSTIMER

Jeg arbejder 10-12 timer på bryllupsdagen, men arbejdet stopper ikke der. Hvert foto, jeg tager, gennemgår en redigeringsproces. Først skal alle importeres og kopieres til to forskellige steder i tilfælde af computerfejl. De sorteres derefter, og de bedste fotos redigeres derefter. Til bryllup hele dagen kan der være over 2000 sorterede fotos, der skal redigeres.

Fordi jeg redigerer bryllupper i rækkefølgen af, hvordan de bliver skudt, kan det gå op til 12 uger, før jeg leverer de endelige fotos. Men jeg sender en sneak peak med 5-10 redigerede fotos, som du kan dele med venner og familie.

Jeg ser på hvert af disse fotos for at sikre, at de er skarpe, og at farverne stemmer overens med min kunstneriske stil.

Når jeg er færdig med at redigerer fotos bliver de sikkerhedskopieret igen, og jeg uploader dem til mine private klientgallerier.

Derefter bruger jeg tid på at gå igennem fotos med klienter, der vælger, hvilke de skal inkluderes i bryllupsalbummerne og opretter albummerne. Det kan tage op til yderligere 5 timer.

Når alle fotos og albummet er leveret bruger jeg tid på at skrive blogs og dele fotos på sociale medier, det er sådan nye kunder finder mig.

Et 12-timers bryllup kan let være 35 timer i arbejde.

EN SIDSTE TANKE

Bryllupsdagen går stærkt. Du vil blive fanget i en hvirvelvind af mennesker og spænding. Du kan gå glip af magne ting. Det er svært at tale med hver eneste gæste, eller se dem hygge sig under festen. Disse ting, vil din bryllupsfotograf fange.

Dit forhold og dine bryllupsbilleder er de eneste ting, der er tilbage, når brylluppet er slut. Den eneste måde at bevare dine dyrebare minder om den dag, bliver dine fotos. Når du vælger en bryllupsfotograf, skal du overveje hvad det koster men dog ikke lade spørgsmålet om prisen være den eneste afgørende faktor.

Når alt dette er sagt, er det vigtigt for mig at understrege, at jeg elsker det jeg laver, hvis du har spørgsmål du kan altid kontakt mig!

Related posts

Roskilde Fjord

6. marts 2023

Familiefotograf ferie billeder – Lake Tahoe

6. marts 2023

Familie fotos i Dyrehaven, Klampenborg

6. marts 2023

Familiefotosession på Amager Strand

6. marts 2023