Skip to main content

Familiefotograf: 5 gode råd om hvordan man får de bedste familieportrætter

Når det kommer til familieportrætter, følg disse enkle tips for at få det bedste ud af dine børn og din session.

Du har valgt din familiefotograf og har bestilt en familieportrætssession. Du er begejstret, men måske også lidt bekymret. Hvordan vil det gå? Vil mine børn opføre sig ordentligt? Kan de sidde stille længe nok til at fotografen får taget nogle godebilleder? Vil jeg se flot ud i mit tøj? Du har trods alt investeret penge i projektet og søger det perfekte billede af familien. I vores sidste “5 tips blog” dækkede vi, hvordan man vælger en familiefotograf. I dag skal vi tale om, hvordan man får det bedste frem i dine børn- og familieportrætter.

Planlæg familiefotografering  på et tidspunkt på dagen, hvor børnene er gladest og har mest overskud.

De fleste fotografer taler om de gyldne timer. De taler om tidspunktet på dagen, hvor lyset er bedst for billeder. Den gyldne time er tiden lige efter solopgang og lige før solnedgang. Her i Skandinavien er det svært at planlægge sessioner om sommeren på det tidspunkt, da børnene (og også denne fotografs barn) normalt er lagt i seng. Mens jeg ikke anbefaler at fotografere ved middagstid, medmindre vi er i en dyb skov, så prøv at planlægge sessionen til det tidspunkt på dagen, hvor dine børn er gladest. Det kunne være første ting om morgenen eller efter en morgenlur. Pas på ulvetime, hvor de fleste små børn er lidt utilfredse og trætte.

Sørg for at børnene har spist og medbring eventuelt snacks og vand

Et glad, mæt og tilfreds barn er mere tilbøjelig til at være mere frisk og legende end et barn, der er sulten. Enkelt og måske lidt indlysende, men glem ikke at tage lidt snacks til sessionen. Nogle gange når man leger og klatrer og spiller og hopper kan man lynhurtigt blive meget sulten. Snacks kan forhindre en nedtur.

Fortæl fotografen hvis der er dele af din krop du ikke kan lide.

Vi har alle dele af vores krop, vi er ikke helt tilfredse med. Men hvordan skal fotografen vide det, medmindre du fortæller det? Tal med fotografen før sessionen og lad fotografen vide, hvis du ikke kan lide din næse i profil, eller dine arme eller din hage. På den måde kan fotografen forsøge at minimere disse dele eller skyde fra bestemte vinkler. Men hvis fotografen ikke ved det på forhånd, kan du blive skuffet, når du ser de færdige familieportrætter.

Aner du ikke hvordan man sætter tøj sammen? Kig her. 

Bare rolig, hvis børnene ikke “opfører sig” foran kameraet.

Undgå at tvinge dem til at smile og se ind i linsen. “Mine børn er søde, men de vil bare ikke sidde stille!” Jeg har hørt dette så mange gange. Jeg har også oplevet det med min egen datter. Som etårig har hun absolut ingen tid til at sidde stille og smile for mor. Jeg forstår det. Der er så meget at se og gøre og udforske. Nogle gange har børnene en dårlig dag og er lidt utilfreds. Nogle gange er de genert. Det værste du kan gøre er at tvinge dem til noget, de ikke vil. Men det er normalt muligt at aflede opmærksomheden , lege og lade barnet vælge aktiviteten, så de er komfortable og forhåbentlig glemmer at kameraet er der. Dit job er at forblive smilende, så du ser godt ud og slapper af på billederne og lad børnene gøre hvad de vil.

Hav det sjovt!

Familiebilleder ser bedst ud, når alle leger, griner, krammer, kysser. Alle behøver ikke at kigge ind i kameraet på samme tid. Børn kan også aflæse dine følelser, og hvis du er stresset, bliver de også stressede. Leg og ærlige øjeblikke kan give motiver, der overstiger dem, hvor alle sidder stille og smiler til kameraet. Så slap af, stol på din fotograf og nyd dagen med din familie.

Vores næste 5 Tips blog handler om, hvordan du vælger det perfekte tøj til din familie fotosession.


Related posts

Roskilde Fjord

6. marts 2023

Familiefotograf ferie billeder – Lake Tahoe

6. marts 2023

Familie fotos i Dyrehaven, Klampenborg

6. marts 2023

Familiefotosession på Amager Strand

6. marts 2023