Skip to main content

5 gode råd om at vælge en familie fotograf

Der er så mange ​​fotografer derude, det kan være svært at finde en der passer til din stil og budget. Hver fotograf har deres egen stil. Hvor skal du starte? Læs videre!

Stil – Hver person ser verden forskelligt, ligesom hver fotograf har sin egen vision og stil. Stil er måske den vigtigste faktor, når man vælger en familiefotograf.

Hvis du elsker farve, skal du ikke ansætte en fotograf, der for det meste har sort / hvide billeder i deres portfolio. Hvis du elsker blødt naturligt lys, skal du kigge efter fotografer, der skyder uden flash. Nogle fotografer skyder med en meget bred dybdeskarphed. Det betyder, at alt i billedet fra hovedfaget til baggrunden er i fokus. Dette resulterer i en meget “gadefotografisk” følelse. Hvis du vil have noget mere romantisk, finder du moderne og en ren fotograf, der ved, hvordan man slører den ud i baggrunden. Prøv og find en, der fremkalder en følelse. Hvis du smiler,  dåner eller tænker: “Disse billeder er drømmende, og jeg vil elske at have nogen af min familie,” så kig på deres stil og du har ofte den rigtige fotograf.

familie fotograf, børnefotograf, børneportræt

Priser  Alle ønsker at få en god pris på alt, hvad de køber. Men klicheen er ofte sand, “Du får hvad du betaler for”  Der er mange forskellige prisniveauer for fotografer, der spænder fra meget billige til meget dyre. Hvis nogen er ekstremt billige, er de måske uerfarne og forsøger at bygge deres portfolio. De kan være kompetente, og du kan blive heldig og finde et nyt talent, men se på deres portfolio. Er de op til snus?

Nogle af de billigere fotografer kan forsøge at gøre en stor forretning. Kontroller, om de fokuserer på kvalitet i forhold til mængde. Ser deres billeder anderledes ud og er de unikke, eller ser de alle ens ud? Hvis du ikke har noget imod skolefotoets udseende, er de måske den rigtige fotograf for dig.

Der er nogle fotografer derude, der ruller folk ind med en “gratis fotosession”, men sessionen er alt hvad du får. Du skal betale for at få enten de digitale filer eller fotoudskrifter. Sørg for, at du forstår præcis, hvad du får for dine penge. En kvalitetsfotograf vil få alt fra sessionen til billederne (digital og fremkald billeder) prissat enten på deres hjemmeside eller på en fotomenu. Der bør ikke være nogen spørgsmål eller overraskelser.

Tag et kig på den omkringliggende side på fotografens webside. Se om deres erfaring er i linie med deres prisfastsættelse. Dem, der har meget erfaring, kan og bør opkræve mere, for i sidste ende betaler du for bestilt kunst af din familie. Er det det værd? You betcha.

familie fotograf, børnefotograf, børneportræt

Sted vs studio-Vejret kan være uforudsigeligt, især her i Danmark. Derfor har mange fotografer studier. Nogle arbejder udelukkende inde i deres studier, mens andre foretrækker en bestemt lokation. De kunne enten komme til dit hjem eller hjælpe dig med at vælge din ideelle placering. Det er vigtigt at du spørger dig selv, hvad der virker for dig og din familie, men også hvad du har lyst til at kigge på.

Studier er gode til nyfødte, fordi du kan styre varmen og lyset. Ud over det – det er min egen mening og jeg er forfærdeligt ked af det – men jeg kan ikke lide at fotografere familier i et studie. Børn har ofte en høj energi, og vil gerne have det sjovt. At sidde stille foran en hvid mur og smilende for en fotograf i et studie er ikke kun kedeligt, men det viser ikke de sjove personligheder. Spørg dit 8-årige selv, hvad ville du helst? Vil du hellere spille i en park, eller sidde på en stol, og stirre på en kedelig fotograf? Resultatet bliver deraf.

Find en fotograf, der ikke kun fotograferer på stedet, men hvem kan anbefale sikre og sjove steder for børnene. Find en person, der vil lege sammen med børnene og ikke kræver, at de sidder stille. Du kan lave en dag med det, og familiefotografier behøver ikke være en frygtelig opgave, det kan blive en spændende dag, som alle vil se frem til.

familie fotograf, børnefotograf, børneportræt

Specialisering – Gør fotografen familier, bryllupper, mad, erhverv,  kommerciel eller industriel fotografering? Chancerne er, jo flere “hatte” fotografen har på deres hjemmeside, jo mindre specialisering har de med børn og familier. Det er muligt at bestille den hotteste og dyreste fotograf i området, men hvis de ikke kan få din lille til at smile, så er de måske måske ikke fotografen for dig.

Wall worthy – Jeg lavede dette udtryk, som jeg spørger selv når jeg ser på et billede.  Er det specielt? Er det godt nok til at blive fremkaldt, sadt i ramme og hænge på vægen?  Når man kigger på en portfolio, er billederne de bedste ud af de bedste? I stedet skal du kigge på bloggen. Placerer de familiefotos sessionen på bloggen? Hvis det er tilfældet, fik de kun et godt billede fra sessionen, eller er alle billederne wall worthy? Fortæller billederne fra familiens session en historie? Fanger de øjnene og holder den din interesse? Kan du forestille dig at kigge på de billeder hver dag på din væg derhjemme?

Hvis du følger disse tips, mens du browser gennem de mange familiefotograf websites, kan du hurtigt indsnævre dem.

familie fotograf, børnefotograf, børneportræt


Related posts

Roskilde Fjord

6. marts 2023

Familiefotograf ferie billeder – Lake Tahoe

6. marts 2023

Familie fotos i Dyrehaven, Klampenborg

6. marts 2023

Familiefotosession på Amager Strand

6. marts 2023