Skip to main content

Bryllupsdagen er en stor dag, hvor følelserne går højt. Der bliver skabt oplevelser og minder for livet. Som bryllupsfotograf er det et, af mine yndlingsøjeblikke på dagen, når gæsterne kaster ris.  (Eller, tørrede blomster eller sæbe bobler. Det hele er hyggeligt.)  Men perfekte øjeblikke sker ofte, ikke uden lidt planlægning.  Her er mine tips som forhåbentlig kan hjælpe dig til, at få det perfekte riskast / konfetti foto på jers store dag.

1. TILLADER DIN KIRKE/LOKALE KONFETTI?

Hver kirke, slot eller festlokale har deres egne regler.  Nogle tillader ikke papirkonfetti eller ris. Find ud af reglerne i god tid, så i kan designe, hvad der giver mening for jer, på jeres dag.

2. MORE IS BETTER!

Billeder med mange ris, bobler og blomster ser bare bedre ud.  Sørg for, at der er nok med ammunition til dine gæster at kaste med.

Obs: tørrede blomster og bobler kan nemt blæses væk af vinden. Hvis man ønsker sig bobler, kan man købe 1-2 (billige)sæbeboblemaskiner for at hjælpe med at få flere bobler på billedet.

Gæsterne skal vide, at de skal puste så meget som muligt for at billederne ligner noget, især hvis det blæser. Placer også en gæst ved siden af fotografen, som kan blæse bobler hen over forsiden af objektivet/kameraet. Men husk, at dette skal planlægges med fotografen på forhånd, så gæsten ikke ved et uheld træder ind, og ødelægger billedet.

Sørg for, at gæsterne har ris, konfetti og tørrede blomster i hænderne og ikke i en konvolut eller kegle, da de flyver bedre fra hånden.

Konfetti og tørrede blomster ser bedre ud hvis de er lidt størrere.

3. HVEM SKAL UDDELE KONFETTIEN OG HVORDAN?

Efter vielsen er der så meget entusiasme. Hver gæst vil ønske brudeparret held og lykke, og der bliver givet 10,000 kram.   Det er ofte meget kaotisk, og der er ikke tid til, at koordinere noget som helst.

Find en person som har styr på at uddele ris på dagen.  Giv dem instruktioner om, hvordan i vil have risen kastet, eller boblerne blæst. Metoden jeg bruger er, efter den sidste person har hilst på brudeparret, tager vi ind i kirken. Vi tager et par billeder, mens den udpegede uddeler risene til gæsterne.

De kan fortælle gæsterne præcis, hvor de skal stå, og hvad de skal gøre, når parret kommer ud. På denne måde er alle på samme side, og risene bliver smidt på den bedst mulige måde for billedet. Det kan godt lyde lidt kontrollerende, men det tager 5 minutter, og indsatsen er det værd.

4. HVORDAN VIL I HAVE KONFETTI KASTET?

Planlæg sammen med fotografen hvor gæsterne skal stå, så i undgår grimme baggrunde eller dårlig lys. Men I bør planlægge, så det bliver sjovt for jer som bryllupspar.

Skal folk stå i en klump eller i en række? Skal de kaste på samme tid eller når i går forbi?

Begge har fordele.  Hvis gæster samles i en gruppe, kan billederne have både brudeparret og gæsterne i baggrunden. Konfetti vil blive kastet samtidig. Billederne vil være fyldt med mennesker, konfetti og brudeparret. Øjeblikket sker meget hurtigt, så fotografen har ikke meget tid til at fange det.

Hvis gæsterne står på række, så bliver risene smidt efterhånden som brudeparret går gennem linjen, så der bliver mindre ris på én gang, men øjeblikket varer længere. Sørg for, at jeres gæster lægger deres mobiltelefoner væk, da det forringer øjeblikket, i forsøger at skabe.

Få jeres gæster til at kaste deres konfetti op i luften, så det regner ned over jer, og ikke i øjnene eller munden. Hvis i kun husker ét tip til konfettibilleder, er det det! Kast op IKKE på.

Jeg anbefaler ikke, at bekymre jer om at posere. Fokuser på hinanden, hold en pause og kys hinanden. Accepter, at I vil få konfetti overalt. Skjul jer ikke, own it!

Uanset hvad I vælger, er begge løsninger vidunderlige, og kan give nogle smukke og fantastiske billeder fra jeres dag.

Husk:
Lidt planlægning sammen med din fotograf, skaber de perfekte betingelser for at fange dette vidunderlige øjeblik. En god fotograf kan nogle gange lave magi ud af ingenting, men hvis der er lidt forberedelse og organisering, er der mindre stress. Hvis i bruger de tips, er jeg sikker at I skal nok få det perfekte riskast billede. Husk, at I skal stole fuldstændigt på jeres fotograf, så I glemmer den praktiske side ved at tage billeder, og nyder dagen.

Har du stadig spørgsmål, kan du altid kontakt mig. 🙂


Related posts

Roskilde Fjord

6. marts 2023

Familiefotograf ferie billeder – Lake Tahoe

6. marts 2023

Familie fotos i Dyrehaven, Klampenborg

6. marts 2023

Familiefotosession på Amager Strand

6. marts 2023